It's time to say goodbye to February

Idag är det sista dagen av februari och imorgon går vi in i mars. Känns det inte som att tiden går fasligt fort? Ärlig talat så har tiden bara flygit förbi sen jag flyttade till Shanghai. Det känns som att det var igår jag anlände till Pudong International Airport och blev upphämtad av min skola. Men nej, det var sex månader sedan! 
 
På den här korta tiden har jag hunnit med att avsluta min första semester på Les Roches Jin Jiang och bestämt mig för att flytta igen i Juli, besökt Beijing, Xi'An, Dibba och Dubai, jag har börjat ett Traineeship på InterContinental, förbättrat min Kinesiska, träffat nya och gamla vänner, gjort Wadi Bih Run i Oman öknen och viktigast av allt: Växt som person.
 
Imorgon är det fredag vilket för mig betyder (hoppas jag!) en datenight med någon härlig film i badkaret. Jag älskar att bada och tar vara av varenda sekund nu då det var så himla länge sen jag hade den möjligheten. Resten av helgen har jag inga stora planer: träna och förhoppningsvis träffa Luke och kanske Cedric som precis anlänt till Shanghai. Något annat jag verkligen vill göra är att gå ut och ta lite bilder. Måste bli bättre på att använda min älskade Nikon. Den har hamnat lite i skym undan. 
 
Och förresten? Idag fick jag min första lön! Hur fantastiskt är inte det? Jag känner mig så vuxen nu. Eller inte. Hur som helst är jag glad över att ha kontanter till hands så jag slipper ta ut pengar!

shanghai_136_copy_50a851cbddf2b31d4e005ea1.jpg


And we are getting closer to Friday!

Work 7am-3pm. 1h workout. Rest of the night? Criminal Minds. 
Dagen har varit relativ lugn. Sista vecka för många av mina kollegor vilket är lite tråkigt nu när man börjat känna dom. Så snart kommer det komma nya människor. Min boss var extra snäll idag och fixade fram lax till mig till lunch mums! Har två dagar i veckan som jag har rätt att äta i restauranten och hur mycket jag vill. Den här veckan har jag lagt dom på torsdag och fredag. Så imorgon blir det mumsiga sallader och lax till lunch och lite dessert också tror jag. Resterande dagar äter jag iofs alltid i restaurant i alla fall men "behind the scenes". 
 
Älskar att vara Management Trainee! 
 
Efter jobbet kröp jag ner i sängen i en och en halvtimme och tittade lite på tv innan jag bestämde mig för att dra till gymmet i mina nya rosa Nike shorts. Blev 25 min styrka och 30 min kondition. Nöjd tjej. Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta till middag. Har tre alternativ: 1) Happy Hour pasta på Wagas. 2) Russin Scone på Starbucks eller 3) Ett grönt äpple i min säng. Får se hur det blir! 

Back to business

Tillbaka på jobbet idag. Helt godkänd dag och känns som att de andra börjar "acceptera" mig. Åt förresten middag på Wagas som är precis next door. Happy hour pasta och till slut väldigt trevligt sällskap.
 
Nu dusch och Criminal Minds för hela slanten innan det är natti natti. 

Sena nätter

Att åka omkring i en bil när det är mörkt ute är något av det mysigaste som finns.
Just nu är klockan, wow redan 2am?! Förvånad, anyway: Sitter och lyssnar på Vaya Con Dios låt Pauvre Diable som påminner mig om kvällar i Dubai med G och barnen! 

Atlantis: The Lost Empire


Prince Ali! Handsome is he, Ali Ababwa

Totally nerdy, and totally comfy. New Aladdin shirt from Forever21

Saturdaaaaay

Post workout: Musik på högsta volym, dansar galet runt i rummet och dricker en vanilj protein shake. 
Nu: Dags att dra till NIKE på Nanjing Lu. 

with love


Sammanfattning

I lördags anlände jag till Shanghai. Landade 11am och möttes upp av Luke med världens sötaste panda på Pudong International Airport. Vi tog snabbtåget och sedan tunnelbanan till Shanghai Railway Station vilket är stationen jag bor vid. När jag kom fram till hotellet fick jag göra check-in, fotograferas för ID kort, hämta min kostym och checka in i mitt nya hem. Zarina och Claire två tjejer från LRJJ bodde fortfarande kvar här så hade rommies i några dagar. 
 
Lämnade av väskan på rummet och mötte sedan upp Luke igen och vi drog till Pizza Hut på Nanjing rd där jag åt en frukost/lunch/middag. Där ifrån åkte vi till Shanghai Brewery och mötte upp hans vänner och tog varsin drink. För mig blev det en tidig kväll och tog tunnelbanan hem redan 7pm. Väl hemma bestämde sig tjejerna för att gå ut men jag ville stanna inne på grund utav jetlag. Tittade lite på Criminal Minds innan jag somnade. 
 
Första dagen var i söndags. Blev guidad runt hotellet och fick träffa alla viktiga inom Food&Beverage department. Sen på kvällen åkte Zarina hem och jag och Claire drog till Starbucks. Så inget speciellt hände. 
 
I måndags blev första riktiga jobbdagen i restauranten, är typ en supervisor för servitörerna. Hur som helst trivs jag väldigt bra och har härliga kollegor. Får mycket tid att öva på min kinesiska nu då det fortfarande är Kinesiska nyår och inte speciellt många bor på hotellet. 
 
Har också varit på gymmet en hel del vilket är fantastiskt fint! 
 

Vidskeplighet

Något som jag finner ganska intressant här i Kina är hur seriöst dom tar vidskeplighet. Till exempel: Siffran fyra (4)  utalas "Si" på Kinesiska och låter väldigt lika ordet för död (med en annan ton) och därför vill man helst inte ha fyra i sitt telefon nummer, bilplåt, hus/lägenhet/rumsrummer eller våningar. Mitt hotell har inte våning fyra, fjorton eller tjugofyra. Siffran åtta (8) "Ba" är däremot ett tur/lyckonummer så det betalar de gärna ett högtpris för att ha. 

Goodbye rommies

I Söndags åkte Zarina till Thailand och idag tog Claire pick och pack och sitter nu på flyget till Mexico. Det var en ordentligt rolig syn att se henne lämna hotellet. Två resväskor på typ 25+ kg, en stor carry-on, handväska, sombrero, åsne nalle, ryskhatt, "Mao"-hatt och en walking stick. Utöver det hade hon tre lager mjukisbyxor och fyra tröjor. Ni skulle skrattat om ni sett det! 
 
Nu bor jag själv i mitt Twin Deluxe Room. Soffa, skrivbord, "kök", toalett, badkar, vattenfallsdusch, hall, två sängar, 47'' inch TV med surroundsound system och dvd-spelare. Riktigt fint är det! Har alla bilderna på mobilen så tänkte slänga upp dom imorgon.
 
Känns lite ensamt i rummet nu. 

Sneak peak

Some pics from my room. Tonight Claire is moving out so I'll be living alone in a Delux twin room which is huge and beautiful. Will take some proper pics with my camera once Housekeeping has been here! 

Finally home

 
And in the most beautiful hotel room ever. Can't believe this will be my home for the coming homes!

Even though you were not planned; you will be loved


You are an IRONMAN

My greatest inspiration in life ♥

Tomorrow you'll find me here

 

Time to go home

Imorgon kväll lämnar jag Dubai och åker till Abu Dhabi för att flyga vidare hem till Shanghai. Fjärilar i magen ♥

Medal of Honor


Wadi Bih Run 2013


Desert run.

Tomorrow evening the guys and I are driving over the border to Oman. We will spend the evening in Dibba, eating bbq with all the other teams, have a small "pre-race party" and then sleep on the beach. On Friday morning around 6.45am we will start off with a 700m run as a team before our relay starts and we have to complete the 72km.
 
This will be an amazing experience!
Two pictures from the hotel "The Golden Tulip" in Dibba, Oman. The start will take place on their connecting beach (which is also where we will be sleeping!) I'll try to take some picture before/during/after the race.

Back home.

When I return back home (to Shanghai) this guy, Cedric, will be there! Super excited to see him again. Haven't seen him since Beijing in 2011 and now he is moving to Shanghai for half a year from Canada. Big woop!

Swimming is the first leg of the race


It's not a goodbye, it's a see you later


A yummy lunch

♥ Today I made this for lunch:
Scrambled eggs with tomato, sandwhich with apples, spinach, tomato and carrots and apple bits on the side.

A day in the park

♥ Idag regnar det i Dubai. I förra veckan var vi i parken och då var det såhär fint väder.

RSS 2.0