Life is beautiful

Vi borde vara snällare mot varandra. Ta oss tid att ge komplimanger till våra vänner, till främlingar, ja till vem som helst! Speciellt i Sverige lever vi i ett litet samhälle där man ska passa in, absolut inte stå ut från mängden, leva ett Svensson Svensson liv och absolut inte prata med främlingar. Här i Kina börjar folk ofta prata med mig rent spontant, folk ger generellt sätt många fler komplimanger till varandra och jag det känns så himla mycket bättre. När någon börjar prata med dig vid busshållplatsen i Svearike så tror man automatiskt att personen ifråga är helt galen. Man står tio meter ifrån varandra och undviker ögonkontakt. Hur många underbara och intressanta människor har jag inte träffat för att vi råkat starta en konversation? Många!
 
Sen jag flyttade till Kina har jag nog blivit en positivare människa. Har hört det från många back home, att jag låter helt annorlunda och verkar ha en annan syn på livet. Jag tror det stämmer. Varje dag försöker jag gå ut med tanken "This will be a great day" and "Don't dwell it". Mitt jobb tvingar mig till att le och vara positiv och det hjälper mig. Jag gillar att sprida glädje till andra och på så sätt förhoppningsvis göra deras dag lite bättre.
 
För två veckor sedan fick jag ett fantastiskt rosa litet kort uppskickat till mitt rum. Det var från en middagsgäst i vår restaurant som ville tack för min fantastiska service. De uppskattade det verkligen och önskade mig all lycka i framtiden. Det värmer hjärtat. Och idag sitter en kopia av mitt brev uppe på vår anslagstavla för alla att se. Ett leende är all it takes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0